Välkommen!

Fjällvandring, utförsåkning, tur- och längdåkning.
Fjällgården är fridfullt och avskilt belägen 700 meter över havet i norra Dalarna. Här finns en av Dalarnas bästa skidpister och ett vidsträckt skyddat fjällområde med toppar över 1100 meter – fantastiskt för vandring och skidåkning. Här ges detaljerade tips på turer!

BOENDE

4+1 bäddar och bastu i mysig atmosfär

Efter en dag i skidpisten eller på någon av fjällets vackra leder kan ni slappna av framför brasan. Njut av den lugna och avkopplande atmosfären. Vad sägs om en ångande bastu? Tänd grillen och umgås i kvällssolen vid slogboden på gården. Stjärnhimlen här kan bli magnifik. 

➤ Läs mer

VINTER  

Skidpister, tur- och längdspår  

Åk utför i en av Dalarnas bästa och längsta pister, Fjätervålen 16 km, uppskattad av såväl elitåkare som av barnfamiljer. Idre Fjäll finns  ytterligare 22 km bort. Med "Idrepasset" åker du på båda ställen. Vedungsfjällen och Städjan-Nipfjället erbjuder vackra vyer på skidor – åk fritt eller följ leder. 

➤ Läs mer

SOMMAR & HÖST

Vandring och fiske

Det är nära till Städjan-Nipfjället och Vedungsfjällens reservat – sistnämnd ett vidsträckt fjällområde med toppar över 1100 m.ö.h, fina vandringsleder och Dalarnas näst högsta topp med magnifik vy. Besök världens äldsta träd och Sveriges högsta vattenfall på Fulufjället. Gå på tur i Grövelsjön. 

➤ Läs mer

”Fantastiskt ställe som levde upp till alla förväntningar.”

~ Rebecca Gustafsson, Göteborg


Omgivning  & karta